4. 8. 2012
Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč, Marjan Šen; Andrej Kristan, Damjan Maček (JDGV)
Tokrat smo se v jamo odpravili izvajat konkurenco kamnosekom, ker je bil Črni meander le preozek za tako gostoto obiskov. Napejlali smo še nekaj kabla za vox, pospravili kuhinjo, preverili, da je prejšnjič ogledano mesto res dobro za bivak, raziskali del rovov, ki smo jih prejšnjič izpustili, izmerili pregledan del glavnega rova enega od krakov in par ur beležili temperaturo na nekaj mestih v jami.
Zgornja ekipa je pa nabirala kondicijo v Logaškem grabnu in sanirala par potencialno neprijetnih skal.
Vzeli smo si tudi čas za par fotografij - na tej točki smo morda konkurirali le najbolj navadnim jamarskim škljocačem, a fotke vseeno sledijo.
Marko
Foto >>
22. 7. 2012
Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč; Simon Burja, Boštjan Merela (DZRJSRD); Andrej Kristan, Matej Maček (JDGV)
Kaj bi drugega počel prvi dan po povratku v Slovenijo, kot hitro skočil v Paradano. Iz treh klubov (JDL, JDGV, DZRJSRD) sem uspel zbobnat skupaj ekipo 6 jamarjev, tako da smo si lahko privoščili delo v dveh ekipah. Prva sta šla dol Simon in Boštjan, ostali trije smo jima sledili čez dobri 2 uri. Drago je pazil na vox in pregledoval teren.
Zdaj pa k tazanimivem delu. Pridemo dol in nam vpijeta, če imamo kaj prusika (vsaj 20 m). Seveda je bilo težko verjet, da sta že prišla skozi, tako da dva letiva pogledat kaj se hecata in res - prišla sta skozi, za Samim se odpira brezno. Prva ekipa se je odločila za povratek, druga je pa še malo poširila meander, opremila cca. 30 m globoko brezno in se znašla pred rovčkom... in novo ožino. Ampak tako, ki ni bila preozka in se je nadaljevala v novo brezno. Tudi tega opremimo in po cca. 6 m pristanemo na tleh. Že od začetka rovčka nas po tleh in stenah spremlja tanka plast suhega sedimenta, tu spodaj se pa nadaljuje. In to v kaj! Kakih 100 m višje kot smo pričakovali, na cca. 700 m globine, je Paradana dobila nekaj 100 m vodoravnih delov. Labirint rovov v več etažah je le redko manjši od 3x2 m in je prepreden z manjšimi brezenci, po katerih še kaplja voda. Za pregled vsega bomo gotovo potrebovali še par akcij. Navdušeni, a lačni, smo se zato odločili za povratek v bivak in odhod iz jame.
V jami smo bili tokrat od 11 do 16 h.
Marko
24. 6. 2012
Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč
Tokrat sva sla pomerit nove dele. Vizur sva nabrala za kar 91 m. Morda se slisi malo proti celi jami, ampak vseeno super :)
Marko
23. 6. 2012
Vranja jama
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč, Marko Merlak, Milan Merlak, Viko Verbič
Organizatorji so nas prosili, da jim pomagamo pri izvedbi spusta čez steno nad Vranjo jamo in tekmovalce popazimo na njihovi poti skozi Skedneno jamo. Vabilu smo se seveda z veseljem odzvali. Nekaj utrinkov je na fotkah.
Sodelovali smo pa skupaj s taborniki in GRZS, v ekipi so bili pa tudi reševalci NMP in SV.
Marko
Foto >>
16. 6. 2012
Mala Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč
Paradano tako pogrešava, da sva morala spet tja... oz. vsaj v njeno bližino. Plan je bil narest vsaj 2 stvari od treh: pogledat stanje ledu v Mali ledeni jami v Paradani, začet z odpiranjem vhoda nad le-to in morda še izmerit nove dele Paradane. Uspelo nama je realizirat prvi 2 točki.
Po kar hitrem opremljanju jame sva ugotovila, da zadeve skoraj ne poznava več. Približno 10 let je že minilo kar sem bil not in sem dejansko pričakoval manj ledu, ampak to je pa že skoraj preveč. Dejansko je padel za par metrov, odmaknil se je od sten, na dnu (ja, dnu) je podor, nad katerim visi ledeni baldahin. Včasih v led vkovana lestev polomljena leži par metrov stran od ledu, kjer smo se drsali po ledu, je zdaj le še ena skalnata stopnja. Nadaljevanja pa še ni. Ledu je pa sicer še vedno dovolj, da se rovčki končajo v njem ali pa bolj ali manj živi skali.
Druga točka je šla sijajno. Uspelo nama je odmaknit dovolj skal, da sva na koncu pogledala malo naprej med podor in skalo. Dela tam še ne bo zmanjkalo. Če se odpre, najbrž to ne bo Mala Paradana, ker v njej ni videt kaminov.
Marko
Foto >>
10. 6. 2012
Močeradovo brezno
Sodelujoči: Marko Erker, Bojan Jereb (JDGV)
Malo nama je bilo dolgčas, pa sva šla pomerit tole brezno, ki - recimo - še ni bilo registrirano. Morali bi ga zrisat že takrat, ko smo delali na Breznu veteranov tam zraven, pa nekako ni uspelo.
Menda naj bi bilo globoko nekaj čez 20 m, tako da sva opremljena s še malo več vrvi šla dol, se razgledala, se odločila, da se splača še kdaj prit in si ogledat možnosti za nadaljevanje malo nad dnom, potem pa jamo izmerila in letela ven.
Ker še nisva imela dovolj, sva šla pa še trekat skozi Vranjo in Skedneno jamo.
Marko
6. 6. 2012
Nova jama v Dole
Sodelujoči: Bojan Jereb (JDGV),Nino Frelih(JDGV) in Dejan Novak(JDLogatec)
V sredo smo se člani JD Gorenja Vas in JDLogatec odpravili v vodno jamo in jo pomerili.Sam sem tudi opravli ogledni potop v sifon 8m globoko in cca 40m v dolžino,za kar se je pokazalo da gre sifon še naprej vendar ne za mene hehehe.Bo kar počakal Iliča ,ker so tako zmenjeni.Fotke pa še sledijo.
Dejan
26. 5. 2012
Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč
Z Dragom sva bila spet v novi jami nad Paradano. Tokrat sva se prebila mimo podora, se na hitro spustila čez dve brezni in 2 meandra in obstala pred črnino, pod katero se je razločil odsev ledu. Po odmevih sodeč sva bila nad večjo dvorano, za katero sva sva se kar hitro zedinila, da bi znala biti Velika ledena dvorana. Ker vrvi za spust nisva imela, sva dol vrgla kar dobro markiran kamen. Le-tega sva šla potem poiskat v dvorano skozi glavni vhod in ga uspešno našla.
Paradana je tako dobila nov vhod, je malo poglobljena in podaljšana za cca. 70 m. Če ne spodaj, pa vsaj na vrhu.
Marko
4. 5. 2012
Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč
Z Dragom sva bila v novi jami nad Paradano, kjer sva širila ožino in odkopavala podor za njo. Uspešno sva odkopala toliko, da sva videla par metrov naprej, nato pa sva se obrnila in prišparala ostanek podora za naslednjič.
Marko
Foto >>
1. 5. 2012
Dve jami ob Marinčni cesti
Sodelujoči: Marko Erker, Gregor Šen, Marjan Šen, Mira Šen
Tale dolg imam že kar nekaj časa - zrisati je namreč treba dve jami, eno novo in eno staro. Glede na to, da sem že malo pozabil kako izgledata, smo ju šli spet poiskat in si ju ogledat. Staro smo našli takoj, novo pa na srečo tudi povsem brez truda. Hitro smo opremili, šli not, malo premerili in šli ven - najprej novo, potem še staro.
Imeli smo prav lep izletek.
Marko
Foto >>

1 2 3 4 5

Zadnje novice:

2. 6. 2018 - vaja civilne zaščite občine Logatec

Sodelovanje na vsakoletni vaji civilne zaščite občine Logatec
Več >>

3. 6. 2017 - vaja civilne zaščite občine Logatec

Vaja zaščite in reševanje Logatec 2017
Več >>

17. 5. 2017 - Logaške koliševke

vaja nove vrvne tehnike z uporabotirolske prečnice
Več >>

14. 8. 2016 - Odprava v Črno goro 2016

Odprava v Črno goro 2016
Več >>

17. 6. 2016 - Skednena jama-Advature race Slovenija 2016

Pomoč pri izvedbi tekme v Advanture race Slovenija 2016 ,pri izvedbi v Skedneni jami.
Več >>