29. 4. 2012
Paradana
Sodelujoči: Marko Erker, Drago Korenč, Andrej Kristan - Jokl (JDGV), Marjan Šen, Mira Šen
Pa smo končno spet dočakali en globlji obisk Paradane. Z Andrejem Kristanom sva šla pogledat kako se kaj nadaljuje meander Sam, prišla okoli tistega ovinka, ki nas je tako mučil, in se ustavila pred novim ozkim ovinkom nekaj metrov naprej... Bo treba še kakšno akcijo narest tja dol.
Marjan in Mira sta se spustila do dna Logaškega grabna in po vrnitvi pomagala Dragu v novi jami nad Paradano. Drago naju je pa še počakal do poznega večernega povratka.
Tokrat sva bila z Joklom v jami le slabih 15 ur in bolj kot sva si govorila, da ne bova norela ven, hitrejša sva bila.
Marko
Foto >>
14. 4. 2012
Vaja reševanja Lokev 2012
Sodelujoči: Dejan Novak,Drago Korenč,Marko Erker,Milan Merlak, Gorazd Bošnjak,Matej Merlak
Danes nas je pet članov JDL sodelovalo v veliki vaji Lokev 2012.Naša naloga je bila oskrbeti utopljenca v Lokvi , do prihoda nujne medicinske pomoči.Ko smo svojo vajo opravili (pravijo da odlično)smo odšli še na druge delovne točke ,ki so se odvijale v okolici Sekirice in Ženčka.Imeli pa smo tudi priložnost se peljati nad Logatcom z helikopterjom.(HVALA LEVC).Poglejte si še mal fotk.
LP Dejan
Dejan
Foto >>
8. 4. 2012
Dve novi jami na Lj. vrhu in ena za lomom
Sodelujoči: Dejan Novak,Marjan Šen,Marko Erker
Med velikonočnimi prazniki smo se malo potepali po jamah ,ki pa jih moremo še dokumentirati.V petek smo Dejan,Marjan in Marko odšli za Lom in izmerili jamo ,ki jo bomo tudi dokumentirali,v soboto pa sva se z Marjanom po bliskoviti odločitvi odpravila še na Ljubljanski vrh in izmerila še dva lepa brezna.Fotke so iz vseh treh akcij.
LP Dejan
Dejan
Foto >>
24. 3. 2012
Čistilna akcila
Sodelujoči: Milan,Drago,Tomaž,Marko,Dejan,Viko
Čeprav na sredinem sestanku ni bilo pobud za udeležbo na čistilni akciji,se v četrtek hitro dogovorimo,da veeno sodelujeme tudi člani Jamarskega društva.Po nekaj telefonskih pogovorih se nas nekaj zbere,Drago se dogovori z voditelji akcije kaj naj bi bilo naše delo,dobimo vreče in rokavice.Bližino priključka na avtocesto,del Logaških koliševk in na pobudo sosedov in sprehajalcev prepeljemo zelo zajeten del avtomobilske plastike z gozdne poti ,ki vodi proti Lomu.Ker smo čistili tudi na poti za našo kočo, Tomaž to izkoristi in z traktorjem popravi razrito pot nevestnih lastnikov gozda.Nekaj martinjskih gospa in mladih dam očisti pot za Petrovcove vodice ,zanimiva šara je fotelj in kar zajeten kupec steklenic,,praznih,,seveda,wiskija,kar kaže da je vso ropotijo tu pripeljal nekdo iz obrtne cone. Vso to ropotijo prepeljemo na deponijo. Drugi del čistilne pa je bilo pospravljanje avtomobilske plastike ,katero je nek obrtnik,oziroma avtomobilski servis,pred kratkim stresel kar na gozdno pot nedaleč v gozdu.Razne armature ,odbijači ,obloge ,luči gume inštalacija………vse skupaj 2 do 3 kub. metra, smo z traktorjem speljali na deponijo.Zelo pereč je odpad smeti v naši Koliševki,katerega pa sami z našo opremo ne moremo očistiti,potrebno je dvigalo z košaro in še kaj.je za razmislit,kako to rešit,sam priporočam da vse skupaj zasujemo z zemljo ,itak odpadno vodo in strupe odnese na Vrhniko,le ta pa je blizu Ljubljane in Japljeve kjer je infekcijska klinika,ja, se strinjate z mano…………..a da ne ,lepo
Viko
Foto >>
31. 10. 2011
Ljubljanski Vrh
Sodelujoči: Dejan Novak,Tomaž Mihevc
Zdravo,na ta zadnji dan pred praznikom sva se z Tomažem odpravila pogledat brezno nekje bogu za hrbtom na Ljubljanskem vrhu heheheh.Tomaž ga je našel lansko leto in me vprašal če bi šla pogledat če je sploh zanimivo .Ampak ko sem se spustil v prelepo brezno sem samo gledal. Brezno je povsem zasigano in zelo lepo in je v treh etažah,kjer pa se tudi 99% nadaljuje z malo kopanja.Do jame je zelo daleč tako da se pride do nje samo z Tomaževim terencem hehehe(resno mislim).Poglejte si malo fotk akcije pa sigurno sledijo.
LP Dejan
Dejan
Foto >>
29. 10. 2011
Sodelujoči: Dejan Novak,Jasna Kastivnik, Bojan Jereb
No pa smo se še mal potepal po Logarčku.Par utrinkov pa je tukaj hehehe.
Da sem obljubo držal sem peljal dva indijanca hehhe
LP Dejan
Dejan
Foto >>
19. 10. 2011
Kostanjev piknik
Sodelujoči: člani društva
Ker nam je zmanjkalo prostih sobot za vsakoletni kostanjev piknik,se odločimo na sestanku,da le tega izpeljemo to sredo namesto sestanka.Delovna ekipa Jože in Silvo pripravita kostanj in cviček,nabran na lepi Dolenjski, ,drugi seboj prinesejo tudi drva,nekateri pripravimo teren,samo da bi se imeli fajn.Ja pa smo se res imeli,čeprav v malo hladnem večeru ampak v dobri družbi smo pili cviček,sok in jedli hrenovke na žaru in vroč kostanj,padla pa je tudi kaka ,,močna ,,na račun jamarstva.
Viko
Foto >>
6. 10. 2011
Paradana
Sodelujoči: Jasna-trenutno šef društva(Drago bolniška,Marko Amerika,Milan izgubljen v gozdu,Gorazd dežuren na bri....)Dejan(vajenc za jamarja in kuharja),Drago,Viko
Ker so vremenoslovci napovedovali slabo vreme z snegom,se v sredo na sestanku odločimo da razopremimo vhodno brezno do Portona v Velki ledeni jami v Paradani.Pri daljšem poslabšanju vremena lahko led na vhodu zalije vrvi katere ne bi bile uporabne,zato je bila odločitev ,da v manjši kondicijski akciji le te poberemo.Jasna je po dolgem času ,po operaciji kolena,ponovno plezala vhodno brezno in bila zelo zadovoljna in vesela da ji je šlo dobro,Dejan je bil zadolžen za pobiranje vrvi in sidrišč,Drago je preizkusil vox,tako da vemo da je telefonska napeljava v jami v redu,sam pa sem se odpravil v stari del jame preko ledenega jezera.V veliko ledeno jamo prihajam od leta 1978,pa še nisem videl toliko malo ledu,razen na dnu dvorane ga skoraj ni in tudi zaščitne ograje z sidrišči ,katere so včasih varovale obiskovalce pred zdrsi,so pritrjeni visoko na stropu.V lepem sončnem vremenu smo akcijo zaključili ob 15 uri.
Viko
Foto >>
28. 8. 2011
Ledena jama pri planini Viševnik
Sodelujoči: Marko Erker, Borut Jurkovič, Matjaž Kačičnik, Miha Staut (JKŽ)
Za ta vikend planirano Brezno pri gamsovi glavici je bilo zaradi slabe napovedi spet odpovedano. Ker smo se pa že namenili v tiste konce, smo se odpravili v Ledeno jamo pri planini Viševnik. Ker od zadnje akcije pred letom dni vem, da je jama hudo zanimiva, sem brez zadržkov sprejel slabi 2 uri planinarjenja do vhoda. In potem z nekaj tarnanja tudi spust v dolino.
O jami pa... vhodni del je lepo poledenel, tako da pridejo pri spustu in povratku hudo prav dereze. Matjaž je naredil par super fotografij, potem smo pa šibali proti koncu znanih delov jame. Tam se je še opremilo kamin in par brezen, nato smo se ustavili pri ožini, za katero smo kljub prepihu upali, da nas bo ustavila ;-) Pa nas ni. Je vsak malo potolkel in smo bili skozi. Še par metrov naprej spet ožina, a za njo široko brezno konkretnega premera in globoko preko 30 m. Proti dnu pa vodni meander, ki se mu da z vodo slediti še cca. 10-15 m, kasneje pa najugodnejša pot še čaka najditelja. Za konec smo čisto nove dele celo izmerili in si privoščili še eno dozo fotografiranja.
Naslednjič pa morda celo prej kot čez leto :)
Marko
Foto >>
20. 8. 2011
Paradana
Sodelujoči: Simon Burja (DZRJ Simon Robič Domžale), Marko Erker, Drago Korenč
Par akcij nazaj smo napeljali kabel za vox in ga potem neuspešno preizkušali. Se je izkazalo, da stvar deluje bolje, če so kabli prav zvezani :) Tako sva se z Dragom zelo lepo slišala tudi iz spodnje kuhinje.
Pa test voxa ni bil edini namen obiska. S Simonom sva šla širit ožino na -600m in Sama. Je imel Dejan zadnjič prav, da se po spodnjem delu pride dlje. Vidi se pa še najbolj obetavno na sredini. Bo treba po Samu vijugat ne le levo-desno, ampak tudi gor-dol.
Če sem že začel pisat ure... not sva bila 18 ur.
Marko
Foto >>

1 ... 2 3 4 5 6

Zadnje novice:

2. 6. 2018 - vaja civilne zaščite občine Logatec

Sodelovanje na vsakoletni vaji civilne zaščite občine Logatec
Več >>

3. 6. 2017 - vaja civilne zaščite občine Logatec

Vaja zaščite in reševanje Logatec 2017
Več >>

17. 5. 2017 - Logaške koliševke

vaja nove vrvne tehnike z uporabotirolske prečnice
Več >>

14. 8. 2016 - Odprava v Črno goro 2016

Odprava v Črno goro 2016
Več >>

17. 6. 2016 - Skednena jama-Advature race Slovenija 2016

Pomoč pri izvedbi tekme v Advanture race Slovenija 2016 ,pri izvedbi v Skedneni jami.
Več >>